Nieuws op Aruba

Amnesty International in gesprek Arubaanse politie

ORANJESTAD – Amnesty International is op Aruba en ontmoette daar politiecommissaris van Aruba, Ramon Arnhem. Tijdens de bijeenkomst met Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn en projectleider Tamara Paul is gesproken over kritische en belangrijke onderwerpen rond mensenrechten.

Het Arubaanse politiekorps en het land zelf staan voor het welzijn en de bescherming van de rechten van elk individu, aldus commissaris Arnhem. “Deze rechten zijn bereikt na jaren van strijd, zweet en tranen. We moeten deze waarden behouden en ze kritisch blijven evalueren, ongeacht de omstandigheden.”

De ontmoeting komt op een moment dat Amnesty International meerdere bezoeken aan de Caribische regio brengt. Hoewel de specifieke onderwerpen van discussie niet zijn vrijgegeven, benadrukt de bijeenkomst het belang van mensenrechten en transparantie in de regio. 

Deel dit artikel