Nieuws op Aruba

Aruba krijgt pas vanaf 2025 nieuwe nummerplaten 

ORANJESTAD – Aruba zal pas in 2025 nieuwe kentekenplaten introduceren. De huidige kentekenplaten, geïntroduceerd in 2020, zijn ook in 2024 nog geldig. 

Volgens de directeur van het Departamento di Impuesto, Luenne Gomez Pieters, is dit conform de afspraken die in 2020 zijn gemaakt voor een periode van vijf jaar.

Ondertussen kunnen autobezitters hun motorrijtuigbelasting voor het jaar 2024 al betalen. Om financiële druk te verlichten biedt het belastingkantoor ook een gefaseerde betalingsregeling aan, die moet worden voltooid vóór de uiterste betaaldatum op 31 januari 2024.

Flexibiliteit 

De minimale betaling per maand is afhankelijk van het soort kentekenplaat en varieert tussen vijftig en tweehonderd florin. Belastingplichtigen hebben tot 31 januari de tijd om de belasting voor de eerste helft van het jaar 2024 in termijnen te voldoen. Na deze datum is het niet meer mogelijk om de belasting in termijnen te betalen.

Voor het jaar 2024 verstrekt het Departamento di Impuesto geen nieuwe kentekenplaten meer. Bestaande, witte met zwarte, kentekenplaten blijven in gebruik. 

Belastingplichtigen wordt aangemoedigd om tijdig te betalen om onnodige kosten te voorkomen. Niet-tijdige betaling resulteert in een boete van vijftig procent van het verschuldigde bedrag.

Met deze gefaseerde aanpak en flexibele betalingsmogelijkheden hoopt het Departamento di Impuesto zoveel mogelijk burgers tegemoet te komen, in het bijzonder degenen die financieel onder druk staan of meerdere voertuigen bezitten.

Deel dit artikel