Nieuws op Aruba

Conviasa vliegt volgens Nederlandse ambassade niet tussen Venezuela en Aruba 

CARACAS – De Venezolaanse maatschappij Conviasa vliegt niet op Aruba. De luchtvaartmaatschappij had op haar website aangekondigd een lijndienst te starten, maar daar is volgens de Nederlandse Ambassade in Caracas geen sprake van.

De aankondiging van Conviasa leidde zowel op Aruba als in Venezuela tot opschudding. Het nieuws trok de aandacht en veroorzaakte speculatie over de heropening van luchtvaartroutes tussen de twee landen. 

Maar de Nederlandse ambassade zegt dat alleen de maritieme grens tussen Aruba en Venezuela vier maanden geleden is heropend. De luchtgrens is nog niet operationeel. De Nederlandse ambassade heeft deze informatie via hun officiële Twitter-account gedeeld om de onjuiste berichtgeving te weerleggen.

In april werd de luchtgrens tussen Curaçao en Venezuela geopend. Wat betreft de luchtgrens, herinnert de ambassade dat Aruba eerder aankondigde dat de heropening in fasen zou plaatsvinden. Maar er is nog geen definitieve datum vastgesteld voor de heropening van de luchtvaartroutes tussen Venezuela en Aruba.

Deel dit artikel