Nieuws op Aruba

Minder toeristen in augustus naar Aruba

ORANJESTAD – In de maand augustus zijn er opnieuw minder toeristen naar Aruba gekomen met een lagere hotelbezetting als gevolg. Ook de gemiddelde inkomsten per beschikbare kamer daalde. Dat meldt de Aruba Hotel & Tourism Association AHATA.

Afgelopen maand bedroeg de bezettingsgraad 75 procent, wat negen procent lager is dan in augustus vorig jaar en 13 procent lager dan in 2019. Maar de gemiddelde kamerprijs steeg met zes procent ten opzichte van augustus 2022, waarbij hotelkamers een gemiddelde prijs kende van bijna 310 US Dollar

De gemiddelde opbrengst per beschikbare kamer bedroeg iets meer dan 230 US Dollar, een daling van drie procent in vergelijking met 2022. Dit getal, ook wel RevPAR genoemd, is een belangrijke financiële indicator die aangeeft hoe hotels presteren voordat operationele kosten en belastingen worden afgetrokken.

Maanden

Voor de eerste acht maanden van 2023 was de gemiddelde bezettingsgraad op Aruba 79 procent, een stijging van zes procent vergeleken met dezelfde periode in 2022. 

Gedurende deze periode bedroeg de gemiddelde kamerprijs ruim 350 dollar, veertien procent hoger dan dezelfde periode in 2022. De gemiddelde opbrengst per beschikbare kamer was iets meer dan 275 US Dollar, een stijging van 21 procent vergeleken met dezelfde periode in 2022.

AHATA denkt op basis van deze cijfers dat Aruba het jaar gaat afsluiten met een bezettingsgraad van 73 procent over heel 2023, wat een daling van dertien procent betekent vergeleken met het gemiddelde van 2019.

Deel dit artikel