Nieuws op Aruba

Transferwaarde Denzel Dumfries naar tachtig miljoen euro 

Na zijn indrukwekkende optreden tijdens de laatste twee kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal, waarin hij een cruciale rol speelde, heeft de Arubaan Denzel Dumfries zijn transferwaarde naar schatting op 80 miljoen euro gebracht, wat overeenkomt met ongeveer 160 miljoen Arubaanse florin.

In de eerste wedstrijd, vorige week donderdag, behaalde het Nederlandse elftal een belangrijke overwinning van 3-0 tegen het Griekse nationale team. Dumfries was betrokken bij alle drie de doelpunten. Hij gaf cruciale assists en toonde zijn uitzonderlijke vaardigheden als verdediger met aanvallende flair.

De tweede wedstrijd, afgelopen zondag tegen Ierland, was niet minder opmerkelijk. Al in de 19e minuut van de wedstrijd was Dumfries betrokken bij een cruciale actie die leidde tot een gelijkmaker voor Nederland. Later, in de tweede helft, gaf hij opnieuw een beslissende assist voor het winnende doelpunt, waardoor Nederland met 2-1 won.

Deze uitstekende prestaties hebben de aandacht getrokken van clubs over de hele wereld, en is nu een van de meest gewilde spelers op de transfermarkt. Eerder werd gemeld dat Inter Milan bereid was om hem voor veertig miljoen euro aan te trekken, maar na zijn recente optredens wordt zijn marktwaarde nu geschat op maar liefst 80 miljoen euro.

Dumfries, die eerder speelde voor PSV voordat hij naar Inter Milan vertrok, heeft zich snel ontwikkeld tot een van de meest veelbelovende verdedigers in het Europese voetbal. Met zijn aanvallende instelling en indrukwekkende prestaties heeft hij bewezen van onschatbare waarde te zijn voor elk team dat zijn diensten gebruik wil maken.

Deel dit artikel