Aruba

TUI vlucht naar Amsterdam is gisteren gestrand op Aruba

ORANJESTAD – De Amsterdam vlucht van TUI is gisteren gestrand op Aruba. De OR 369, vertrok weliswaar op tijd uit Curaçao, maar moest vanwege technische problemen blijven staan op de luchthaven van Oranjestad.

Op de vlucht zaten 289 passagiers. Het deel van hen dat vanuit Curaçao naar Amsterdam vloog, zat ruim zeven uur in het toestel, voordat om half twaalf besloten werd niet verder te vliegen. Zij zijn, naar eigen zeggen, goed verzorgd door de crew.

TUI doet geen uitspraken over de aard van het technische probleem. Passagiers melden dat het zou gaan om een defecte sensor van het landingsgestel.

Wachttijd

TUI betreurt de lange wachttijd in het toestel voor het Curaçaose gedeelte van de passagiers, maar hoopte dat het euvel snel verholpen zou zijn, wat aanvankelijk ook bleek, maar toen deed de storing zich opnieuw voor.

Passagiers zijn toen ondergebracht in verschillende hotels op het eiland

Vanochtend is het vervangende onderdeel door collega-maatschappij Divi Divi op Aruba aangekomen. TUI gaat ervan uit dat het toestel om 14.00 uur kan vertrekken.

Deel dit artikel