Nieuws op Aruba

Agent van Politie Kenneth Phillips veroordeeld voor rijden onder invloed en verlopen rijbewijs

ORANJESTAD – Politieagent Kenneth Phillips is veroordeeld voor rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs. Hij moest zich gisteren voor de rechtbank verantwoorden. 19 augustus veroorzaakte hij een ongeval terwijl hij onder invloed van alcohol was.

De rechtbank legde hem een boete op van 1250 florin. Als hij die niet betaalt, moet Phillips 25 dagen de cel in. Daarnaast wordt zijn rijbewijs voor zeven maanden ingetrokken, maar dit is voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank heeft ook bevolen dat hij deelneemt aan een cursus over de gevolgen van rijden onder invloed.

Op 19 augustus rond 2:00 uur ’s nachts vond er een ongeluk plaats in Bakval. Toen een politiepatrouille arriveerde, bleek dat hun eigen baas bij het incident betrokken was.

Het is niet de eerste keer dat Phillips een auto-ongeluk veroorzaakt in dezelfde buurt, meldt 24ora.com. ‘Het is algemeen bekend dat hij enigszins een probleem heeft met alcohol, maar hij heeft tot nu toe altijd ‘geluk gehad’’, aldus de nieuwssite.

In november vierde hij zijn 40-jarig werkjubileum. Kenneth Phillips is een onder-inspecteur van de eerste klasse en is verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de geüniformeerde politie van het grootste district van Aruba, namelijk Oranjestad.

Deel dit artikel