Nieuws op Aruba

Media niet welkom bij Arubaanse ontmoeting Venezuela

ORANJESTAD – De media op Aruba was vrijdag niet welkom bij een ontmoeting tussen minister Geoffrey Wever en de gouverneur van de staat Falcon, Victor Clark. De vond plaats bij Harbour House, maar de media werd gesommeerd om onmiddellijk te vertrekken.

Op sociale media was te zien dat de gouverneur van de staat Falcon een tour maakte in het gebied van Curaçao en ook Aruba en daarbij verschillende overheidsdiensten ontmoette, zoals de Douane.

Naar verluidt is de grenssituatie besproken. De maritieme grens tussen Aruba en Venezuela is open, maar de de luchtgrens blijft gesloten. Wever initieerde eerder een handelsdelegatie naar Colombia om de handelsbanden te versterken.

“Voor Venezuela hebben we dezelfde wens, zodat onze handelaren hun banden met de Venezolaanse bedrijven kunnen herstellen en vice versa, om meer handel, betere producten en betere prijzen te hebben. We werken hieraan”, aldus de minister eerder tijdens een persconferente.

Curaçao

Op Curaçao was de situatie totaal anders. Daar had Victor Clark onmoetingen met gouverneur Lucille Wout en premier Pisas. Ook de minister van Economische Zaken, Ruisandro Cijntje, en de directeur van het toerismebureau Muryad de Bruin en andere douane- en havenfunctionarissen schoven aan.

Clark had tevens een ontmoeting met de Vereniging van de bootjes die aangemeerd liggen op de drijvende markt van Punda, waar hij de groente- en fruitverkopers begroette.

Deel dit artikel