Nieuws op Aruba

Na veel vertraging is de Palm Beachweg op Aruba weer open

Foto - 24ora

ORANJESTAD – Afgelopen zaterdag is de Palm Beachweg na zeven maanden onderhoud dan eindelijk weer opengesteld voor het verkeer. Daarmee moet de wateroverlast dat de weg daarvoor zo teisterde eindelijk opgelost zijn. Het is geen geheim dat het werk langer heeft geduurd dan verwacht, onder meer vanwege vertragingen met de aannemer.

In de oude situatie ontstonden er grote verkeersopstoppingen na regenbuien. Het water bleef dagenlang staan, vanwege slechte afvoer.

Het project, omdat te verhelpen, bestond uit drie fasen. De eerste was het verbeteren van de verkeersstroom voor de CITGO-pomp in Palm Beach. Er zijn buizen gelegd, beton gestort en nieuwe drainage aangesloten op het bestaande profiel net onder de Palma Real. 

Lokale bedrijven halen opgelucht adem. Sommige ondernemers claimen dat ze wel tot 30, 40 en soms zelfs 50 procent minder omzet hebben gehad. Nu de weg weer open is, hopen zij dat de handel in het gebied weer normaal wordt en dat iedereen zijn leven kan hervatten zoals het eerder was.

Deel dit artikel