Nieuws op Aruba

Prinses Beatrix toont maatschappelijke betrokkenheid op Aruba

ANP Producties

ORANJESTAD – Prinses Beatrix heeft na een periode van zes jaar haar betrokkenheid bij de Arubaanse gemeenschap opnieuw bevestigd. Tijdens haar bezoek heeft ze niet alleen de lokale speelinitiatieven en de natuurlijke schoonheid van Aruba verkend, maar ook haar steun uitgesproken voor de jeugd die worstelt met hedendaagse uitdagingen.

De prinses, die maandag arriveerde op Curaçao en de daaropvolgende dagen daar doorbracht, zet haar reis voort in Aruba met een druk programma. Ze begon haar bezoek bij een speeltuin, waar ze in gesprek ging met schoolkinderen en het werk van de stichting Jantje Beton toelichtte, waarvan zij al tientallen jaren beschermvrouwe is. Daarnaast werd een Memorandum of Understanding getekend om twee nieuwe speeltuinen op het eiland te realiseren.

Naast het speelse aspect van haar bezoek, woonde prinses Beatrix ook een sessie bij de Telefon pa Hubentud bij, waar ze haar waardering uitsprak voor de essentiële steun die de kindertelefoon biedt. Haar betrokkenheid bij de kindertelefoon gaat terug tot het allereerste telefoontje 24 jaar geleden. De prinses benadrukte het belang van het luisteren naar en ondersteunen van jongeren in hun soms moeilijke levensfase.

Het bezoek werd verder verrijkt met een wandeling door het Spaans Lagoen, waar prinses Beatrix het belang van natuurherstel en biodiversiteit onderstreepte. Haar betrokkenheid bij het natuurbehoud is evident als beschermvrouwe van de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA.

Terwijl de prinses genoot van het warme weer, met een aangename wind en een UV-index die voorzichtigheid vereiste, liet ze zien dat haar toewijding aan maatschappelijke kwesties en de natuurlijke wereld onverminderd blijft.

De 85-jarige prinses, die de harten van velen op het eiland heeft gewonnen, toont met haar bezoek de blijvende banden tussen Nederland en Aruba en onderstreept het belang van gemeenschapsontwikkeling en jeugdzorg. Het eiland, waar haar dochter koningin Máxima en prinses Amalia eerder dit jaar werden verwelkomd, blijft een speciale plaats in haar hart houden, zoals ook werd bevestigd door koning Willem-Alexander tijdens zijn recente bezoek.

Deel dit artikel