Nieuws op Aruba

Uitbreiding dierenopvang Kibaima op Aruba

ORANJESTAD – Minister Ursell Arends heeft aangekondigd dat er voor eind 2024 een nieuw dierencontrolecentrum in Kibaima operationeel moet zijn. Dit centrum zal de capaciteit hebben om 80 honden en 40 katten op te vangen, een aanzienlijke uitbreiding ten opzichte van het huidige centrum meldt NoticiaCla.

De aanbestedingsprocedure voor de bouw van het centrum start op 21 november 2023, met een deadline voor voorstellen op 20 december 2023. Het centrum maakt deel uit van Aruba’s aanpak om de problematiek van straatdieren te verbeteren, voortbouwend op de ‘Hondenwet’ van 2012.

In het kader van het National Plan for Stray Animals (NPSA) zijn diverse maatregelen geïmplementeerd, zoals een registratieplatform voor huisdieren, educatief materiaal voor scholen en campagnes voor verantwoord huisdierbezit. Arends benadrukte de noodzaak van een nieuwe, meer preventieve en holistische aanpak voor dierenwelzijn, gezien het huidige centrum zijn capaciteit heeft bereikt en het probleem van straatdieren blijft bestaan.

De nieuwe aanpak zal begin volgend jaar worden gelanceerd, met nadruk op het verbeteren van de relatie tussen mens en dier en het waarborgen van het welzijn van alle dieren op het eiland.

Deel dit artikel