Nieuws op Aruba

Vernieuwde Health App digitaliseert medische zorg op Aruba

ORANJESTAD – Aruba krijgt dan eindelijk zijn lang aangekondigde Aruba Health App, een digitale toepassing die de manier waarop Arubanen toegang krijgen tot gezondheidszorg zal transformeren, althans dat claimt het ministerie van Volksgezondheid. 

De app is ontwikkeld als onderdeel van een grootschalig initiatief om de gehele zorgsector te digitaliseren, gericht op het verbeteren van de dienstverlening en het toegankelijker maken van medische zorg.

Met de Aruba Health App kunnen verzekerden op een efficiënte, transparante en gemakkelijke manier hun medische informatie inzien en beheren. Dit omvat het maken van afspraken met gezondheidszorgaanbieders via de functie MiDokterDiCas, het ontvangen van recepten door MiRemedi, en het inzien van testresultaten van de huisarts via MiLaboratorio. Deze digitale transformatie biedt patiënten 24 uur per dag toegang tot hun medische gegevens en maakt het zorgproces sneller en gebruikersvriendelijker, zo zegt het ministerie.

Die daaraan toevoegt dat de Aruba Health App meer is dan alleen een technologische vooruitgang. “Het is een fundamentele verandering in hoe onze burgers interactie hebben met hun gezondheidszorg. Het stelt onze mensen in staat om actiever betrokken te zijn bij hun gezondheidszorg en welzijn.”

De app is het resultaat van een samenwerking tussen de Arubaanse overheid, Setar, en de Sociale Verzekeringsbank van Aruba, AZV. Het project weerspiegelt de inzet van Aruba naar een modernere en patiëntgerichtere gezondheidszorg.

Deel dit artikel