Nieuws op Aruba

Aruba krijgt geen lager rentepercentage ondanks nieuwe wetgeving financieel toezicht

DEN HAAG – Hoewel het Parlement van Aruba de ‘nieuwe’ Landsverordening Aruba financieel toezicht afgelopen maandag heeft aangenomen, komt Aruba nog niet in aanmerking voor een lagere rente voor de herfinanciering. Dit blijkt uit een brief die staatssecretaris Van Huffelen naar de Tweede Kamer stuurde voor een update over de situatie van de Rijkswet Aruba financieel toezicht. 

Vanochtend stuurde de Nederlandse staatssecretaris Alexandra van Huffelen een actualisatie van de stand van zaken over verschillende Arubaanse aangelegenheden, waaronder het financieel toezicht. 

Hoewel de nieuwe lokale wetgeving naar het Parlement is gestuurd voor behandeling, is er volgens Van Huffelen geen bestuurlijke toezegging. Het rentepercentage van Aruba op de covidleningen kan worden verlaagd indien een gewijzigde Landsverordening Aruba financieel toezicht in werking is getreden en bestuurlijk commitment wordt gegeven op een traject om te komen tot een rijkswet voor het financieel toezicht. “Daaraan is nog niet voldaan”, aldus Van Huffelen.

Deel dit artikel