Nieuws op Aruba

Aruba telt ruim 3.800 actieve verhuureenheden voor vakantieverblijf

ORANJESTAD – Uit recent onderzoek van de Aruba Tourism Authority ATA blijkt dat Aruba beschikt over meer dan 3.800 actieve verhuureenheden voor vakantieverblijf, waaronder bijna 1.100 appartementen en bijna 2.500 losstaande eenheden. Deze cijfers zijn essentieel voor de ontwikkeling van nieuw beleid voor vakantieverhuur op het eiland.

Het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Toerisme, had als doel een beter inzicht te verkrijgen in het aantal en de diversiteit van vakantieverhuurlocaties op Aruba. De resultaten zijn gepresenteerd aan de Stuurgroep Taskforce, opgericht om regelgeving voor vakantieverhuur te ontwikkelen.

De Stuurgroep Taskforce richt zich op het creëren van een gelijk speelveld in de vakantieverhuursector. De taskforce werkt aan een concreet gegevensrapport dat als basis zal dienen voor het nieuwe beleid.

Een belangrijk onderdeel van dit toekomstige beleid is de registratie van vakantieverhuureenheden. De Arubaanse overheid streeft ernaar dat eigenaren die hun eigendom aanbieden op listing websites, dit op basis van registratie kunnen doen. Dit zal bijdragen aan een betere regulering en beheer van de vakantieverhuurmarkt op Aruba.

Met deze gedetailleerde kennis over het vakantieverhuuraanbod is de Arubaanse overheid optimistisch over het implementeren van concrete beleidsoplossingen. Dit zal naar eigen zeggen niet alleen de toeristische sector ten goede komen, maar ook lokale verhuurders ondersteunen in hun bedrijfsvoering.

Deel dit artikel