Nieuws op Aruba

Microchip beschikbaar voor huisdieren op Aruba

ORANJESTAD – Op Aruba is het nu mogelijk om huisdieren, zoals honden en katten, te voorzien van een microchip, die wordt gesubsidieerd door de overheid. Deze microchip, die in een paar seconden onder de huid wordt geïnjecteerd, bevat belangrijke informatie over het huisdier en zijn eigenaar.

Microchipping is niet alleen belangrijk voor huisdieren, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van een centraal registratiesysteem voor huisdieren in Aruba. Zodra een huisdier gechipt is, wordt het automatisch geregistreerd in het Aruba Pet Registry, wat zorgt voor een unieke identiteit voor het huisdier.

Een ander voordeel, volgens het ministerie, is dat een verloren huisdier snel geïdentificeerd en teruggebracht kan worden naar de eigenaar door middel van een microchipreader, beschikbaar bij onder andere dierenartsen en politie.

Deel dit artikel