Nieuws op Aruba

Duck Donuts opent toch vestigingen in Aruba, Bonaire en Curaçao 

Foto - Duck Donuts

RALEIGH – De internationale donutfranchise Duck Donuts is toch van plan dit jaar een vestiging te openen in Aruba. Dat meldt het Arubaanse nieuwsportaal NoticiaCla. Vorig jaar meldde de nieuwssite al kort over dit nieuws, maar sindsdien bleef het stil. Nu lijkt het plan echter door te gaan.

De onderneming heeft franchiseovereenkomsten voor Aruba, Bonaire en Curaçao, maar ook voor Australië en Engeland. Het doel is om tien internationale locaties te openen, waarvan Aruba er één zal zijn. 

Hiermee wordt Duck Donuts een directe concurrent van Dunkin’ Donuts. De Amerikaanse onderneming, opgericht in North Carolina in 2007, heeft 23 winkels in de Verenigde Staten, met meer dan 130 vestigingen en tien internationale locaties in onder andere Egypte, Qatar en Thailand. 

Duck donuts

De naam van de onderneming is afgeleid van de stad Duck in de Amerikaanse staat North Carolina, waar oprichter Russ DiGilio en zijn familie altijd hun vakanties doorbrachten. Maar ze konden daar nergens donuts vinden. In 2007 besloten zij daarom hun eigen bedrijf te starten, toepasselijk genaamd Duck Donuts. Vandaag de dag zijn er meer dan 100 Duck Donuts locaties in de Verenigde Staten en verschillende internationale vestigingen, en binnenkort dus ook in Aruba.

Er komt ook een donutfranchise in Curaçao, de eerste. Duck Donuts loopt daarmee voor op de internationale franchise Dunkin’ Donuts, die nog niet op Curaçao gevestigd is. Het bedrijf maakt deel uit van een franchiseovereenkomst die inclusief twintig winkels en een trailer is, en breidt internationaal uit met winkels in Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint-Maarten. Momenteel zijn de enige internationale locaties in Canada, Saudi-Arabië en Egypte.

Deel dit artikel