Nieuws op Aruba

Laatste dag op Aruba om motorvoertuigbelasting te betalen

ORANJESTAD – De Belastingdienst van Aruba herinnert alle autobezitters eraan dat de deadline voor het betalen van de motorvoertuigbelasting voor het jaar 2024 vandaag is. Dit jaar worden er geen nieuwe kentekenplaten uitgegeven, waardoor automobilisten de rood/witte kentekenplaten uit 2020 blijven gebruiken.

Voor 2024 blijven de kosten voor de aanschaf van nieuwe kentekenplaten hetzelfde. Bestaande belastingbetalers hoeven deze kosten voor hun bestaande kentekenplaat niet opnieuw te betalen. Nieuwe voertuigeigenaren moeten echter wel betalen voor de kentekenplaten, variërend van tien tot veertien florin, afhankelijk van het type voertuig.

Belastingbetalers kunnen hun belasting betalen bij verschillende kantoren van de Belastingdienst, waarbij alleen debetkaartbetalingen worden geaccepteerd, behalve voor niet-commerciële personen van 60 jaar en ouder en uitkeringsgerechtigden, die contant kunnen betalen. Het is cruciaal om alle belastingen voor 2023 volledig te betalen alvorens die voor 2024 te voldoen.

Degenen die achterlopen met de belasting voor voorgaande jaren kunnen een betalingsregeling treffen, vergelijkbaar met andere belastingen. De motorvoertuigbelasting van 2023 is hiervan uitgesloten.

Deel dit artikel