Nieuws op Aruba

Aruba wil luxe jachten aantrekken 

ORANJESTAD – Aruba wil meer luxe jachten trekken om een boost te geven aan het toerisme op het eiland. Een meeting tussen de Arubaanse ministers van Toerisme en Transport met vertegenwoordigers van de Aruba Tourism Authority en de ‘Division Destination Development’ van het bedrijf PKF Global heeft daarvoor het startsein gegeven.

Partijen hebben afgesproken Een Luxury Cruise Market-studie uit te voeren om de toeristische strategieën en het toeristisch potentieel van Aruba te analyseren. 

De discussiepunten tijdens de bijeenkomst omvatten onder meer het aanbieden van exclusievere tours om aan de behoeften van deze toeristenmarkt te voldoen, het promoten van de Arubaanse cultuur en authenticiteit en het verkennen van de Europese markt om meer diversiteit in het toeristische aanbod van Aruba te brengen

Tot slot willen partijen de mogelijkheden onderzoeken om voor deze markt een private en exclusieve haven te ontwikkelen. De studie wordt naar verwachting in maart dit jaar afgerond.

Deel dit artikel