Nieuws op Aruba

Aruba zet crisisteam van 60 mensen klaar voor olielekbestrijding

ORANJESTAD – De Arubaanse overheid is van plan om een crisisteam van zestig mensen te activeren om in te grijpen bij een eventuele olievervuiling aan de kusten van het eiland. Dit verklaarde Rino Hermans, directeur van het Crisis Management Office (CMO), deze week aan de internationale pers. 

Na het olielek in Trinidad en Tobago, dat eerder deze week de kusten van Bonaire bereikte, heeft Aruba de waarschuwingscode naar oranje verhoogd (vanuit code geel). Het team zal bestaan uit eerstehulpverleners en schoonmaakpersoneel.

Aruba is verdeeld in vier secties en elk departement houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Er wordt speciale aandacht besteed aan de bescherming van schildpaddennesten en toeristische stranden.

Al vanaf maandag waarschuwde de overheid van Bonaire dat de olievlek een ernstige bedreiging vormt voor zowel mensen als de natuur, en werden noodhulpdiensten geactiveerd. Ook op Aruba sloeg het CMO dinsdag alarm in de vorm van een bulletin om aan te kondigen dat zij de situatie monitoren en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen

Deel dit artikel