Nieuws op Aruba

SETAR en Orange uit Frankrijk bouwen onderzeese kabel tussen Aruba en Martinique

ORANJESTAD – De Franse telecomoperator Orange en het lokale telecombedrijf van Aruba, SETAR, hebben een miljoenenfinanciering van de Europese Unie ontvangen voor de bouw van de onderzeese kabel, tussen Aruba en Martinique. Dit meldt het portaal BN Americas op dinsdag.

Het doel van het project is om de steden Lamentin (Martinique, Frankrijk) en Baby Beach (Aruba) met elkaar te verbinden. De nieuwe kabel heeft een totale lengte van 1.888 km, met een ontwerpcapaciteit van 40Tbps via twee glasvezelkabels. Verwacht wordt dat de nieuwe kabel de toename van het verkeer tot ten minste 2050 zal kunnen ondersteunen. Volgens verdere informatie heeft Orange 13,2 miljoen dollar aan financiering ontvangen, terwijl SETAR 3,9 miljoen dollar ontvangt.

Het project begint in maart volgend jaar en wordt na twee jaar, in maart 2027, voltooid. 

Deel dit artikel