Politie en Justitie

Aruba betreurt tweede verkeersdode van 2024

ORANJESTAD – In de vroege uurtjes van maandagochtend is Aruba opgeschrikt door een tragisch verkeersongeval op de hoofdweg van Savaneta, resulterend in de tweede verkeersdode van het jaar. Net voor de klok van vijf uur ontving de centrale meldkamer een melding van een ernstige botsing tussen een auto en een bromfiets bij Nagico in Savaneta. De 20-jarige Maximilian Thomas A. Hernandez Pinedo, geboren op Aruba op 4 april 2003, liet hierbij het leven.

Volgens eerste rapporten vond het ongeluk plaats toen een blauwe Nissan March, met vier inzittenden en bestuurd door een persoon onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs, tijdens het inhalen van een Eco-Tech vrachtwagen frontaal in botsing kwam met de tegenliggende Suzuki motorfiets bestuurd door Hernandez Pinedo. Het ongeval veroorzaakte aanzienlijke schade, waarbij de motor in drieën brak en de bestuurder meerdere meters verderop terechtkwam.

Ondanks de snelle respons van ambulancepersoneel en de aanwezigheid van diverse hulpdiensten, waaronder de brandweer en het Openbaar Ministerie, kon er niets meer voor het slachtoffer gedaan worden. De bestuurder van de Nissan March is ter plaatse gearresteerd wegens rijden onder invloed en het niet bezitten van een rijbewijs.

Met dit ongeval stijgt het aantal verkeersdoden op Aruba naar twee voor het jaar 2024, een herinnering aan de noodzaak voor zowel bestuurders als voetgangers om altijd alert te blijven op de wegen.

Hernandez Pinedo werkte bij Renaissance Wind Creek Aruba en was woonachtig in Tarabana.

Deel dit artikel