Economie

Aruba rolt de rode loper uit voor Nederlandse ondernemers


ORANJESTAD — De Arubaanse minister van Economische Zaken, Geoffrey Wever, wil Nederlandse ondernemers naar Aruba halen. Met name in de horeca en de energietransitie ziet Aruba grote kansen. Deze uitnodiging kwam naar voren tijdens een interview met BNR-radio in Nederland, waarin Wever de veelbelovende economische vooruitzichten van Aruba onderstreepte.

Volgende week zet Aruba zijn deuren verder open tijdens de Aruba Investment Summit in Den Haag. Dit evenement dient als platform om de banden aan te halen en Nederlandse ondernemers te informeren over de lucratieve investeringsmogelijkheden die het eiland biedt. “Aruba heeft een sterke economie en biedt uitstekende kansen voor investeerders”, aldus Wever.

De minister benadrukte ook de aantrekkelijkheid van Oranjestad en andere binnenstedelijke gebieden, die dankzij investeringen door zowel de overheid als de private sector, floreren. Toch blijft er volop ruimte voor expansie, met name voor ondernemers uit Nederland. Gezien de historische en culturele banden tussen Aruba en Nederland, biedt het eiland een vertrouwde omgeving voor Nederlandse investeerders.

Naast de focus op horeca en duurzame ontwikkeling, onderstreepte Wever het herstel van het eiland na de economische terugval veroorzaakt door de COVID-19 pandemie. Met een bruto binnenlands product dat in 2024 naar verwachting 115 procent van het niveau van 2019 zal bereiken, ‘ toont Aruba een indrukwekkende veerkracht en groeipotentieel’, aldus Wever.

Aruba mikt niet alleen op traditionele sectoren, maar zoekt ook naar vernieuwing in duurzaamheid en de creatieve industrie. De minister sprak de hoop uit dat Aruba door zijn gunstige ligging als een hub kan fungeren voor zowel de Amerikaanse als de Europese markt.

Deel dit artikel