Overheid en Politiek

Arubaanse overheid gaat elektrisch rijden

ORANJESTAD – De Arubaanse overheid heeft een belangrijke overeenkomst gesloten met elektriciteitsmaatschappij Elmar om alle overheidsvoertuigen te vervangen door elektrische auto’s. Het initiatief start bij het departement van Economische Zaken, Innovatie, Technologie en Energie en heeft als uiteindelijk doel om de gehele overheidsvloot elektrisch te maken.

Als eerste stap in dit ambitieuze project installeert Elmar oplaadstations op het terrein van Economische Zaken. Dit pilotproject zorgt ervoor dat de werkvoertuigen van Economische Zaken vervangen worden door elektrische voertuigen.

Elmar biedt met hun ChargeUp-service een netwerk van laadstations voor elektrische voertuigen verspreid over het eiland. Door deze overeenkomst faciliteert Elmar de installatie van de laadstations voor elektrische auto’s, dat als model kan dienen voor andere sectoren in zowel de publieke als de private sector. 

Deel dit artikel