Nieuws op Aruba

Arubaanse voetbalteam onderuit tegen Dominicaanse Republiek

ORANJESTAD – In een vriendschappelijke voetbalwedstrijd die afgelopen zaterdag plaatsvond in het Cibao FC-stadion van Santiago, heeft het Arubaanse team een nederlaag geleden tegen de ploeg van de Dominicaanse Republiek. De eindstand was 2-0 in het voordeel van de thuisploeg, een tegenvaller voor Aruba in de aanloop naar verdere internationale verplichtingen.

De wedstrijd, die om 18.00 uur begon, toonde vanaf het begin een sterke overheersing door het team van de Dominicaanse Republiek, die diverse kansen creëerde en uiteindelijk in de tweede helft tot scoren kwam. Aruba wist ondanks enkele goede pogingen niet het net te vinden.

De doelpunten voor de Dominicaanse Republiek werden gescoord door Michael Sambataro met een indrukwekkend afstandsschot in de 60e minuut en Erick Japa die in de 83e minuut het tweede doelpunt voor zijn team op het scorebord zette. 

Dit duel dient als een belangrijke voorbereiding voor Arubanaar de eerste kwalificatiewedstrijd van de CONCACAF voor het Wereldkampioenschap Voetbal 2026. 

Aruba is daarbij ingedeeld met Curaçao in dezelfde groep (groep C). In dezelfde poule zijn ook Haiti, Barbados en St. Lucia de tegenstander. De eerste twee teams gaan door naar de finaleronde van de kwalificatie. Elk land speelt vier wedstrijden (2x thuis, 2x uit). 

Volgens de planning ontmoeten Aruba en Curaçao elkaar op 8 juni dit jaar, hoewel de locatie van de wedstrijd – of het in Aruba of Curaçao zal zijn – nog niet bekend is gemaakt. Vervolgens speelt Aruba op 11 juni tegen St. Lucia. 

In het volgende jaar, 2025, speelt Aruba twee verdere wedstrijden tegen Barbados op 4 juni 2025 en tegen Haïti op 7 juni 2025. Het is nog onduidelijk waar deze wedstrijden plaatsvinden, en of ze in Aruba of op andere locaties worden gehouden.

Deel dit artikel