Venezuela nieuws

Groep Venezolanen op Aruba protesteert tegen stemmoeilijkheden

Foto - La Patilla

ORANJESTAD – Met nog vier maanden te gaan tot de presidentsverkiezingen in Venezuela, heeft een groep Venezolaanse inwoners van Aruba hun zorgen en frustraties geuit over het ontbreken van verkiezingsmateriaal bij het Venezolaanse consulaat in Oranjestad, zo meldt het Venezolaanse portaal LaPatilla.com. 

Volgens deze website hebben deze Venezolanen hun ongenoegen geuit bij het consulaat. Tegelijkertijd werden ze geïnformeerd over nieuwe vereisten waaraan Venezolaanse inwoners van Aruba moeten voldoen om hun stemrecht uit te oefenen: een registratiekaart, een Arubaanse identiteitskaart, en een geldig Venezolaans paspoort en identiteitsbewijs.

De groep benadrukt dat de afwezigheid van verkiezingsmateriaal niet het enige obstakel is dat ze in Aruba tegenkomen. Velen hebben een verlopen paspoort en ondervinden moeilijkheden met de vernieuwing ervan door diverse omstandigheden, wat hun deelname aan het aankomende electorale proces nog verder bemoeilijkt.

Nieuwsportaal Noticiacla heeft uit bronnen binnen het Venezolaanse consulaat vernomen dat, in tegenstelling tot de verklaringen van de bezorgde burgers, het consulaat dagelijks afspraken maakt voor paspoortvernieuwing en inspanningen levert om ervoor te zorgen dat mensen hun paspoorten ontvangen, ‘ondanks het feit dat de regering van Aruba de grenzen gesloten heeft’.

Verder verduidelijkten ze dat het consulaat geen CNE (Nationale Kiesraad) is en dat ze wachten op instructies van de CNE wanneer ze de benodigde apparatuur ontvangen om het proces van inschrijving of actualisatie van het kiezersregister mogelijk te maken. Zodra dat het geval is, verzekeren ze de nodige aandacht.

Deel dit artikel