Nieuws op Aruba

Nieuwe politieauto’s voor Arubaanse politie

ORANJESTAD – Het Arubaanse politiekorps viert de officiële ingebruikname van een nieuwe vloot politievoertuigen. Tijdens een bescheiden ceremonie, geleid door korpschef Ramon Arnhem, werden gisterochtend de sleutels van de nieuwe patrouillewagens, verkeers- en grenspolitievoertuigen overhandigd. 

In een significante upgrade van de vloot zijn er in totaal 34 nieuwe voertuigen van de merken Ford Everest en Ranger toegevoegd. Deze vervangen de voorgaande Isuzu-voertuigen en markeren een belangrijke stap voorwaarts in de modernisering van het wagenpark. 

Niet alleen het design is aangepast; ook de technologische uitrusting van de voertuigen is volledig vernieuwd. Met de installatie van de nieuwste “Whelen” licht- en geluidssystemen, de introductie van blauwe en rode zwaailichten voor betere zichtbaarheid en veiligheid, en de aanpassing van de sirenegeluiden voor betere hoorbaarheid, zet het Arubaanse politiekorps een grote stap richting veiligheid.

Deze vernieuwing is niet enkel een verbetering in het materieel; de nieuwe voertuigen zijn eveneens uitgerust met Data Terminals, waardoor politieagenten tijdens hun patrouilles toegang hebben tot cruciale informatie. Dit maakt een snellere en effectievere respons op incidenten mogelijk.

Korpschef Ramon Arnhem onderstreept dat deze investering in nieuwe voertuigen deel uitmaakt van een bredere strategie om zowel de gemeenschap als de politieagenten een groter gevoel van veiligheid te bieden. 

“Het Arubaanse politiekorps is volop in ontwikkeling en legt met deze investering een stevige basis voor de toekomst,” verklaart hij.

Deel dit artikel