Politie en Justitie

Politie Aruba gealarmeerd na vondst foetus

ORANJESTAD – De politie van Aruba doet een dringende oproep aan het publiek voor informatie over de vondst van een foetus. Een voorbijganger ontdekte het kleine lichaam op zondag 10 maart bij het gebied van ‘Piedra Cora’, vlakbij de Natural Bridge, en alarmeerde de autoriteiten.

Bij aankomst bevestigde de politiepatrouille dat het inderdaad om een menselijke foetus ging, gewikkeld in doeken. Een forensisch team werd direct naar de locatie gestuurd om het onderzoek te leiden.

De officier van justitie heeft op dezelfde dag bevolen het lichaam voor verder onderzoek in beslag te nemen. Een autopsie uitgevoerd op 11 maart 2024 door dr. Texier wees uit dat het ging om een mannelijke foetus van ongeveer vijf tot zes maanden ontwikkeling. De eerste bevindingen suggereren dat de foetus één à twee dagen voor de vondst is overleden.

De politie roept iedereen die informatie heeft over deze zaak of iets verdachts heeft gezien, op om contact op te nemen met de afdeling Jeugd- en Zedenpolitie.

Deel dit artikel