Nieuws op Aruba

Studenten IPA planten voedseltuin

ORANJESTAD – Studenten van het Instituto Pedagogico Arubano, IPA zijn afgelopen zaterdag samengekomen om een voedseltuin te planten. Dit initiatief maakt deel uit van een breder agroforestry-project op de school.

De activiteit vond plaats in het kader van diverse projecten zoals Aruba Doet en Cuida mi IPA, die allen gericht zijn op het versterken van de gemeenschap en het milieu.

De betrokkenheid bij het agroforestry-project jaat volgens de school de toewijding zien aan de vorming van toekomstige leraren. Het project is ontworpen om hen essentiële kennis en vaardigheden bij te brengen over duurzame landbouw en voedselzekerheid. Het doel is om studenten te inspireren en te informeren over het belang van milieuconservatie en zelfvoorziening.

Een speciale presentatie over agroforestry introduceerde de studenten en docenten tot de voordelen en het onderhoud van een voedseltuin, waarmee het project een praktische leerervaring biedt die verder gaat dan het traditionele klaslokaal. 

Deel dit artikel