Venezuela nieuws

Arubaanse regering durft opening grens met Venezuela nog niet aan

ORANJESTAD – De regering van Aruba heeft maandagavond bekendgemaakt dat de sluiting van de grens met Venezuela opnieuw wordt verlengd, tenminste tot augustus van dit jaar. 

De grens met Venezuela is sinds 2019 gesloten, toen de Venezolaanse regering unilateraal besloot om de grenzen te sluiten. In mei 2023 heeft Aruba de maritieme grens heropend op basis van afspraken tussen de autoriteiten van Aruba en Venezuela. Maar de regering heeft besloten de grens voor vliegverkeer nog niet te openen.

Aruba heeft opening van de grens in koninkrijksverband verschillende malen tegengehouden omdat het geen influx van Venezolanen wil die niet meer teruggaan. Mede om die reden ging de heropening van de maritieme grens gepaard met strikte en strenge procedures. 

Door het openen van de zeegrens kunnen boten met vracht sinds vorig jaar weer vanuit Venezuela naar Aruba varen. Scheepsdocumenten en laadbrieven moeten voor vertrek uit Venezuela opgestuurd zijn.

Curaçao heeft zijn grenzen voor zowel schepen als vliegtuigen in april vorig jaar al heropend.

Deel dit artikel