Defensie

Marinierskazerne Savaneta: Locatie voor speelfilm ‘Invasie’

Achter de schermen op Marinierskazerne Savaneta op Aruba. Foto - Defensie

ORANJESTAD – De Nederlandse film ‘Invasie’ verbeeldt een hypothetische militaire invasie op Aruba, vastgelegd op diverse locaties, waaronder de Marinierskazerne Savaneta. De film maakte gebruik van zowel de mariniersbasis in Savaneta als die in Parera, Curaçao, inclusief volledige uitrusting en personeel van de Koninklijke Marine.

De marine leverde echte defensielocaties, materieel en expertise voor de Nederlandse speelfilm ‘Invasie’, die al te zien is in Nederlandse bioscopen. Naast de Marinierskazerne Savaneta op Aruba en de Marinebasis Parera op Curaçao, zijn ook Zr.Ms. Groningen, een FRISC en een onderzeeboot ingezet. Regisseur Bobby Boermans en producent Errol Nayci brengen een verhaal waarin jonge mariniers-in-opleiding een rol spelen bij een denkbeeldige aanval op de eilanden. Bekende acteurs zoals Tarikh Janssen, Gijs Blom en Gijs Scholten van Aschat delen het scherm met marinecollega’s, die authentieke militaire rollen vertolken. De première van de film op Aruba vindt plaats op 18 april.

Deel dit artikel