Overheid en Politiek

Maximaal inkomen voor het innen van AZV-premie Aruba

ORANJESTAD – Het maximale inkomen voor het innen van premies, de zogenaamde premie-inkomensgrens voor de ziektekostenverzekering AZV blijft ongewijzigd en staat op 85.000 florin voor 2024. Dit betekent dat als het inkomen of salaris van een gepensioneerde meer bedraagt dan dat bedrag, zij het maximale bedrag van 7.425 florin per jaar aan AZV-premies moeten betalen.

Voor alle andere mensen die niet gepensioneerd zijn tot 64 jaar, is er geen verandering. De premie-inkomensgrens blijft 85.000 florin per jaar, en het percentage is 10,5 procent. De maximale AZV-premie bedraagt 8.925 florin per jaar.

De Belastingdienst van Aruba doet een speciale oproep aan werkgevers om rekening te houden met deze wijzigingen bij het berekenen van de AZV-premie voor gepensioneerden om ervoor te zorgen dat het juiste bedrag wordt ingehouden.

Deel dit artikel