Algemeen

Motor in WEB Energiecentrale zes maanden buiten werking na brand

BALASHI – De RECIP motor bij de WEB-energiecentrale, die dinsdag in brand vloog, is waarschijnlijk zes maanden niet meer te gebruiken. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend, tijdens een update over het incident dat de dag ervoor plaatsvond.

De brand ontstond in RECIP motor #7 bij de WEB-energiecentrale. Er vielen geen gewonden en de productie van stroom was volgens WEB vrij snel onder controle. Toch blijft de situatie precair. De brand werd veroorzaakt door een defect aan een hogedrukpomp voor brandstof in een cilinder van de motor, wat leidde tot een brandstoflek.

WEB verzekert dat hun onderhouds- en beveiligingspersoneel de brand snel heeft gedetecteerd en onmiddellijk alarm sloeg. WET, het noodteam van WEB, reageerde direct met eerste hulp. Tegelijkertijd werd de brandweer gebeld, die in een mum van tijd ter plaatse was.

De hogedrukpomp voor brandstof was enkele dagen eerder vervangen door een nieuw, fabrieksnieuw exemplaar. Een team van de fabrikant Wärtsilä is gevraagd om de schade te beoordelen en te werken aan een herstelplan. Motor RECIP #7 blijft momenteel buiten werking, aldus WEB.

De huidige stroomvoorziening is al precair vanwege de enorme toename van de vraag naar elektriciteit, die het afgelopen jaar aanzienlijk is gestegen. Bovendien gaat Aruba de warme periode in en het piekverbruik van elektriciteit omhoog, wat de situatie kritiek kan maken. 

Deel dit artikel