Gezondheidszorg

Nieuw dagverzorgingsproject voor ouderen op Aruba

ORANJESTAD – Het Ministerie van Ouderenzaken heeft gisteren tijdens de tweede editie van het Nationaal Forum voor Ouderen de lancering van het dagverzorgingsproject “Pasadia” aangekondigd. Dit project is speciaal ontworpen voor ouderen van 60 jaar en ouder, die hiermee de kans krijgen om hun dag door te brengen in een sociale en actieve omgeving van ’s ochtends tot ’s avonds laat.

Het initiatief “Pasadia” komt voort uit de toenemende behoefte aan zorgcapaciteit voor de ouderengemeenschap op Aruba. Veel ouderen en hun families ervaren fysieke en mentale achteruitgang, financiële problemen en psychologische stress door een gebrek aan adequate zorg. Dit project beoogt niet alleen deze problemen te verlichten, maar ook om ouderen een kans te geven fysiek en sociaal actief te blijven.

Het ministerie kondigde aan dat een Intentieverklaring is ondertekend met diverse lokale stakeholders, waaronder SABA, FCCA, Cas Marie, en Buurtzorg Caribbean, die ruimte beschikbaar stellen voor het project. Club Kibrahacha en het Wit Gele Kruis (WGK), die medische controles verzorgen, dragen ook bij aan de realisatie van dit project.

Een kernaspect van het project is de verschuiving van een medicijngebaseerde benadering naar een meer humane en sociale benadering van de zorg voor ouderen. Dit benadrukt het belang van waardigheid en compassie in de omgang met ouderen.

Deel dit artikel