Gezondheidszorg

Toename Dengue-gevallen op Aruba: twee patiënten opgenomen 

ORANJESTAD – De Directie Volksgezondheid DVG maakt bekend dat twee personen met Dengue in het ziekenhuis zijn opgenomen op Aruba. Een van de patiënten is inmiddels ontslagen, maar de ander blijft met ernstige complicaties in het ziekenhuis. Er is geen sprake van recente reizen bij deze patiënten, wat duidt op lokale overdracht van het virus.

Gezien de stijging van het aantal Dengue-gevallen dit seizoen, waarschuwt de DVG de bevolking om alert te zijn op symptomen zoals koorts, hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid, diarree, spierpijn, oogpijn en huiduitslag. Bij vermoedens van Dengue wordt aangeraden om direct een huisarts te raadplegen en de startdatum van de klachten door te geven voor de juiste diagnose.

Ook roept de DVG de gemeenschap op om actief mee te werken aan het verwijderen van mogelijke broedplaatsen voor muggen, zoals stilstaand water in bloempotten, banden en emmers. Er wordt aangeraden om bakken met water elke 14 dagen te behandelen met speciale “korrels” die muggenlarven doden. Bescherming tegen muggenbeten is essentieel.

De Gele Koorts Muggenbestrijding (GKMB) heeft de preventieve maatregelen opgevoerd en stelt gratis “korrels” beschikbaar voor het publiek om de verspreiding van Dengue tegen te gaan. Deze korrels zijn af te halen bij het DVG-kantoor in Oranjestad en bij de GKMB-sectie op Barcadera tijdens kantooruren. Elk gezin of bedrijf kan één zak korrels ophalen.

Deel dit artikel