Overheid en Politiek

Uitstel voor indiening personeelsregister

ORANJESTAD – De Directie Arbeid en Onderzoek ( DAO) heeft de indieningstermijn voor het Personeelsregister 2023-2024 voor bedrijven op Aruba verlengd tot en met 30 april 2024. Dit register, een wettelijke verplichting, helpt bij het in kaart brengen van de arbeidsmarkt en personeelsbehoefte van bedrijven.

Het personeelsregister is een document waarin bedrijven gegevens van hun werknemers en toekomstige personeelsbehoeften vastleggen en bestaat uit verschillende onderdelen. Model 1A registreert het personeel van 2023; Model 1B, bestaande uit twee delen, toont de personeelsbehoefte voor het komende jaar en eventuele specifieke projecten in 2024.

Sinds vorig jaar heeft DAO een nieuw digitaal systeem geïntroduceerd, waarmee bedrijven via een portaal hun gegevens direct in de databank van DAO kunnen invoeren. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven om op elk moment hun werkgegevens te raadplegen en bij te werken.

Het niet naleven van deze indieningsplicht kan leiden tot een administratieve boete van 5.000,- florin, zoals voorgeschreven in de wet. DAO benadrukt de noodzaak voor bedrijven om alle drie de modellen van het personeelsregister correct en volledig in te vullen. 

Deze verlenging biedt bedrijven extra tijd om aan hun wettelijke verplichtingen te voldoen en draagt bij aan een nauwkeuriger overzicht van de arbeidsmarkt op Aruba, wat van cruciaal belang is voor het ontwikkelen van effectief arbeids- en economisch beleid.

Deel dit artikel