Gezondheidszorg

Verhalen en muziek in verzorgingstehuizen op Aruba

Foto - Clifford Rosa

ORANJESTAD – Bewoners van verzorgingstehuizen op Aruba krijgen de komende maanden bezoek van een gepassioneerd team die een reeks van verhalenvertellingen door bekende lokale persoonlijkheden en muzikale optredens verzorgt.

Bibliothecaris Yosmar Maduro-Sneek brengt deze ervaring met hulp van de Nationale Bibliotheek van Aruba. De gasten voor deze speciale gelegenheden zijn niemand minder dan Betty Goeloe, voormalig bibliothecaris, schrijver Gerry Franca en Clifford Rosa, coördinator van Fundacion Rancho Aruba. 

Samen delen zij verhalen die variëren van de geschiedenis van Oranjestad, die in augustus zijn 200-jarig bestaan viert, tot boeiende kinderverhalen geschreven door Franca zelf. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Sonrisa Tropical, Hélène Arends en Grupo Zjilea Presentacion, die zorgen voor een feestelijke sfeer met hun Arubaanse ritmes.

Het project, getiteld “Verhalen Vertellen in Bejaardentehuizen”, is een initiatief van de Nationale Bibliotheek dat al vijftien jaar loopt. Gedurende drie maanden bezoekt het team elke maand verschillende verzorgingstehuizen om de bewoners te vermaken met verhalen en muziek. Dit jaar zijn onder meer Paviljoen San Pedro, Huize Maris Stella Savaneta, SABA San Nicolas en Cas Marie Savaneta aan de beurt.

Deel dit artikel