Algemeen

WEB Aruba sluit overeenkomst voor nieuwe ontziltingsinstallatie

ORANJESTAD – WEB Aruba en Seven Seas Water Group hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van de derde ontziltingsinstallatie. De nieuwe Plant #3 produceert naar verwachting dagelijks minimaal 16 duizend kubieke meter drinkwater. 

Dit project is een integraal onderdeel van het langetermijnwaterplan van WEB en haar Water Road Map, ontworpen om de toenemende vraag naar water te accommoderen en tegelijkertijd een betrouwbare watervoorziening te waarborgen. De installatie vervangt de huidige tijdelijke waterproductiefaciliteit en is gepland om medio 2026 operationeel te zijn.

De installatie wordt op bestaand terrein van WEB gebouwd. Dit project markeert volgens de stroom- en waterproducent een significante vooruitgang voor zowel WEB als voor Aruba, omdat het de waterproductiecapaciteit aanzienlijk verbetert en ervoor zorgt dat er voldaan kan worden aan de vraag naar hoogwaardig drinkwater voor zowel burgers als bezoekers van het eiland.

Waterprijs

De nieuwe installatie is minder afhankelijk van zware stookolie, wat een directe invloed heeft op de productiekosten van water. Of dat ook tot prijsdalingen van water leidt, moet nog blijken.

Deel dit artikel