Politie en Justitie

Aanhouding in onderzoek naar mensensmokkel op Aruba

ORANJESTAD – De Unit Mensenhandel en Mensensmokkel (UMM) van de Arubaanse politie heeft gisterochtend een man aangehouden in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar een tragische aanlanding afgelopen december waarbij meerdere personen om het leven kwamen.

Op de vroege ochtend van 11 december vorig jaar ontdekte de Kustsurveillance twee lichamen bij de kust in de omgeving van Vader Piet. In de daaropvolgende dagen vond de Kustwacht nog twee lichamen in het water. 

Het vermoeden bestond dat deze personen illegaal probeerden om per boot Aruba binnen te komen. Naar aanleiding van deze ontdekking startte de UMM een strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke betrokkenen bij deze mensensmokkel.

De man die gisterochtend is aangehouden, wordt ervan verdacht behulpzaam te zijn geweest bij de smokkelreis in de nacht van 10 op 11 december 2023. Het onderzoek loopt nog en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Deel dit artikel