Consumenten

Afvalscheiding essentieel voor succes van Baki den Bario

ORANJESTAD – Gezien het succes in 2023 en de grote vraag vanuit de gemeenschap, wordt het Baki den Bario project voortgezet in 2024. Elke maand wordt de activiteit georganiseerd in een ander district, waarbij meer dan tien partners samenwerken om de gemeenschap een afvalscheidingspark te bieden waar acht verschillende soorten afval kunnen worden weggegooid.

Baki den Bario is een initiatief van de nationale campagne Limpi Limpi en heeft als doel inwoners van Aruba bewust te maken van het belang van het correct verwerken van afval. Afvalscheiding helpt het recyclingproces efficiënter te maken en vermindert vervuiling van ons milieu.

Gisteren vond Baki den Bario plaats in Santa Cruz, op het parkeerterrein van Stadion Nadi Croes & Crismo Angela. Het Bureau City Inspector was aanwezig om bezoekers te informeren over de geaccepteerde soorten afval, voorlichting te geven over de juiste manier om deze naar de bakken te brengen en ervoor te zorgen dat het evenement ordelijk verliep.

Vuilverwerker Serlimar had hun transportdienst beschikbaar gesteld voor iedereen die hulp nodig had bij het verzamelen van gescheiden afval van huis en het naar Baki den Bario te brengen. De servicedesk van Serlimar was ook aanwezig, zodat klanten hun betalingen konden regelen of meer informatie over hun diensten konden verkrijgen.

Stichting Pa Nos Comunidad was aanwezig en accepteerde artikelen in goede staat die een nieuwe eigenaar konden vinden. Geaccepteerde artikelen waren onder andere meubels, kleding en speelgoed.

Partners

Dankzij de samenwerking met meer dan tien partners is Baki den Bario in staat om een breed scala aan diensten en ondersteuning te bieden. Deze partners dragen bij aan het succes van het project door middelen, personeel en expertise beschikbaar te stellen.

Het Baki den Bario project vindt in de komende maanden in verschillende districten plaats, zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om deel te nemen en bij te dragen aan een schoner milieu.

Deel dit artikel