Gezondheidszorg

Alarmerende gezondheidsresultaten voor Aruba: 78% heeft overgewicht

ORANJESTAD – Op vrijdag 17 mei presenteerde het Ministerie van Volksgezondheid de schokkende resultaten van de Nationale STEPS Enquête 2023. Maar liefst 78 procent van de Arubaanse bevolking heeft overgewicht, terwijl bijna de helft (48 procent) kampt met obesitas. Daarnaast lijdt 24 procent van de bevolking aan hoge bloeddruk, waaronder negen procent van de jongeren tussen 18 en 29 jaar.

De enquête, uitgevoerd door twintig enquêteurs die meer dan vijfduizend huishoudens bezochten, schetst een verontrustend beeld van de gezondheidstoestand van de Arubaanse bevolking. Naast de hoge percentages van overgewicht en obesitas, loopt 38 procent van de bevolking risico op een chronische ziekte. Ook het alcoholgebruik is zorgwekkend hoog, terwijl het gebruik van tabak onder jongeren eveneens significant is.

De regering zegt nauw samen te werken met internationale organisaties zoals de Pan American Health Organization (PAHO) en de World Health Organization (WHO) om de gezondheidscrisis aan te pakken. 

Een van de speerpunten van het beleid is het bevorderen van een gezonde levensstijl. Dit betekent onder andere meer aandacht voor voeding, beweging en mentale gezondheid.

Deel dit artikel