Politie en Justitie

Alle zeven verdachten in Struisvogel-zaak verschijnen bij Hof van Beroep

ORANJESTAD – Op maandagochtend waren alle zeven verdachten van de strafzaak Struisvogel aanwezig bij de start van de zittingen in het Hof van Beroep, ondanks dat alleen de getuigenis van een specifieke getuige op de agenda stond. 

De aanwezigheid van de verdachten, waaronder hoofdverdachte en oud-minister Benny Sevinger met zes aanklachten tegen hem, Ninosca Nuñez (2), Gaby Werleman (2), Leoncita Arends (3), Sussebeek (2), Carlo Mansur Jr (2), en Kurt Harms ook met twee aanklachten, was te wijten aan het feit dat zij ofwel hun oorspronkelijke vonnis hebben aangevochten of dat het Openbaar Ministerie beroep heeft ingesteld tegen hun vonnis.

Tijdens de zitting was het opvallend dat Leoncita Arends het meest emotioneel was. De rechter bood haar op een gegeven moment aan om een pauze te nemen indien nodig. Arends toonde zichtbaar meer emotie dan de anderen en moet aanstaande woensdag weer voor de rechter verschijnen samen met de andere verdachten. 

Ook was er een aanzienlijk aantal advocaten aanwezig die de getuigenverklaringen wilden bijwonen. Echter, toen de verdachten de zaal verlieten samen met hun respectievelijke advocaten, bleven de advocaten Kock en Illis, die Benny Sevinger vertegenwoordigen, in de zaal.

De officier van justitie, namens de Procureur Generaal, heeft de aanklachten tegen alle verdachten herzien en begon met de hoofdverdachte Benny Sevinger. De planning van de rechtbank is om vandaag Sevinger te horen, deze keer als verdachte. Woensdag begint de behandeling die zich richt op de dossiers Elenath, Damira en Deshaun. Woensdagmiddag gaat het over verdachte Sussebeek en donderdag over de Stichting Groen Hart (opgericht door Benny Sevinger), en eindigt met de persoonlijke omstandigheden van elke verdachte. De volledige zaak wordt volgende week woensdagmiddag afgerond.

Deel dit artikel