Nieuws uit Nederland

Cocaïnevangst in Rotterdamse haven komt uit Aruba

ROTTERDAM – De Nederlandse autoriteiten hebben een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne onderschept in de haven van Rotterdam, specifiek op het Maasvlaktegebied. De drugsvondst, verborgen in de deuren van een koelcontainer afkomstig uit Aruba, heeft geleid tot meerdere arrestaties.

Volgens rapporten uit Nederland worden bijna dagelijks drugs gedetecteerd en in beslag genomen in de haven van Rotterdam. Dit keer trok een specifieke vondst de aandacht; autoriteiten ontdekten tassen met pakketten cocaïne die aan de containerdeuren waren bevestigd. De operatie resulteerde in de confiscatie van 44 blokken cocaïne.

Vanwege recente incidenten waarbij personen werden aangehouden voor het verwijderen van drugs uit containers, heeft de douane besloten tot een verhoogde controle op de containers op dit specifieke terrein. De controles werden uitgevoerd met getrainde honden en scanners. Tijdens een van deze controles werd een koelcontainer die uit Aruba arriveerde onderzocht. Inspecteurs ontdekten dat er was geknoeid met de deuren van de container.

Een verdere inspectie onthulde dat aan elke deur van de container tassen waren bevestigd gevuld met blokken cocaïne. In totaal werd er 33 kilo cocaïne gevonden in deze tassen en nog eens elf kilo in losse blokken binnenin de containerwand aan de achterzijde. De totale vangst van 44 kilo cocaïne heeft een geschatte straatwaarde van bijna 3,5 miljoen euro.

De vernietiging van de drugs is reeds voltooid. Het HARC-team, een samenwerking tussen de douane, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de havenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, zet het onderzoek voort. Dit incident benadrukt de voortdurende uitdagingen in de strijd tegen drugssmokkel via maritieme routes.

Deel dit artikel