Gezondheidszorg

Strenge controles op hygiëne en gezondheidscertificaten

ORANJESTAD – De afdeling Warenkeuring en Hygiëne van de Directie Volksgezondheid op Aruba voert strenge hygiënecontroles uit bij supermarkten en in de voedsel- en drankensector. Dit gebeurt naar eigen zeggen regelmatig om de kwaliteit van voedsel te waarborgen en de gemeenschap te beschermen tegen besmettelijke ziekten.

Iedereen die met voedsel en drank werkt op Aruba, moet altijd een geldig gezondheidscertificaat hebben. Deze eis is niet nieuw, maar wordt strikt gehandhaafd. Bedrijven die niet aan deze wet voldoen en werknemers zonder geldig gezondheidscertificaat laten werken, riskeren sancties en mogelijke sluiting van hun zaak totdat de werknemers een geldig certificaat hebben.

Om sluiting te voorkomen, herinnert de Directie alle supermarkten en bedrijven in de voedsel- en drankensector aan de noodzaak om alle hygiëneregels te volgen en ervoor te zorgen dat hun werknemers de benodigde certificaten hebben. Het verkrijgen van een gezondheidscertificaat duurt ongeveer tien werkdagen, dus bedrijven moeten dit op tijd regelen.

Deel dit artikel