Politie en Justitie

Vier jaar gevangenisstraf geëist tegen Benny Sevinger

ORANJESTAD – Het openbaar Ministerie eist vier jaar gevangenisstraf en een verbod van acht jaar om aan politieke verkiezingen deel te nemen voor Benny Sevinger in de Avestruz-zaak. Sevinger wordt beschuldigd van het misbruiken van zijn positie toen hij minister was om terreinen onrechtmatig toe te wijzen aan zijn kennissen.

Volgens het OM gaf Sevinger toestemming voor de uitvoering van terreinuitgiften zonder de juiste procedures te volgen. Hij ondertekende petities willekeurig en gaf terreinen aan zijn contacten, terwijl serieuze investeerders werden genegeerd. 

De advocaat-generaal (AG) betwist de eerdere vrijspraak van Sevinger door de rechter in eerste aanleg voor medeplichtigheid aan verduistering. Volgens de AG is het duidelijk dat Sevinger een cruciale rol speelde bij het goedkeuren van deze transacties.

Sevinger wordt ook beschuldigd van het aannemen van steekpenningen. Donaties aan de stichting Fundacion Curazon Berde, opgericht door Sevinger, werden volgens de AG gebruikt om zijn medewerking te kopen.

In zijn requisitoir benadrukt de AG dat Sevinger het vertrouwen in de overheid heeft ondermijnd door zijn positie te misbruiken. Het feit dat hij gronden toekende zonder de juiste onderzoeken en alleen op basis van zijn eigen voorkeuren, wordt beschouwd als een ernstig vergrijp.

Het OM eist voor Sevinger niet alleen een gevangenisstraf van vier jaar, maar ook dat hij acht jaar lang niet mag deelnemen aan politieke verkiezingen. Deze straf moet dienen als een waarschuwing tegen het misbruik van overheidsposities en de daarmee gepaard gaande verantwoordelijkheid.

Deel dit artikel