Consumenten

AFTA start onderzoek naar concurrentie en prijzen van producten in Aruba

ORANJESTAD – De Aruba Fair Trade Authority AFTA start een onderzoek naar supermarkten en vastgoedbedrijven. Het onderzoek is gericht op eerlijke concurrentie en naleving van de mededingingswet. Aanleiding is de prijsontwikkeling van voedingsmiddelen.

AFTA probeert inzicht te krijgen in de prijsontwikkeling, de route die een product aflegt (veel producten worden geïmporteerd), hoe die Aruba binnenkomen, wat er onderweg gebeurt, welk type transport wordt gebruikt en hoe de prijzen gedurende deze processen variëren.

Ernesto Kross van AFTA denkt dat er vóór december een rapport komt. Mogelijk dat er strafbare feiten worden geconstateerd, waartegen wordt opgetreden.

Hij voegde eraan toe dat AFTA zijn werk binnen de mededingingswet zal doen, waarbij hij aangaf dat bijvoorbeeld vervaldatums van producten niet onder de wet vallen en niet iets specifieks zijn waarmee AFTA zich zal bezighouden.

Deel dit artikel