Politie en Justitie

Verdachte (21) vast voor moord op Arubaanse Johnny Ponson in Amsterdam-Zuidoost

De 65-jarige Johnny Ponson | Foto: Politie

AMSTERDAM – De Nederlandse recherche heeft een 21-jarige Amsterdammer aangehouden voor de moord op Johnny Ponson (65), die in maart dood werd aangetroffen in zijn woning in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een bron dicht bij het slachtoffer zou het gaan om zijn zoon, maar de politie heeft dit niet bevestigd noch ontkend.

Op 30 maart vonden agenten de Arubaanse Amsterdammer Johnny Ponson dood in zijn huis op de begane grond van de flat Gravestein. Hij bleek duidelijk om het leven gebracht. Een bezorgde kennis had alarm geslagen nadat hij geen contact met Ponson kreeg. De agenten braken daarop zijn deur open. Ponson was voor het laatst op 28 maart in leven gezien.

Johnny Ponson werd geboren en groeide op in Aruba en woonde enige tijd in Colombia, maar hij leefde al jaren in Gravestein. Volgens ingewijden was hij geliefd in de buurt vanwege zijn behulpzaamheid. Hij stond buurtbewoners en anderen die hulp nodig hadden bij, bijvoorbeeld met hun belastingaangifte.

Herdenking

Kort na zijn dood organiseerden buren een herdenkingsbijeenkomst met tientallen aanwezigen. De uitvaart vond plaats in besloten kring. Ponson had drie kinderen uit twee relaties, die zowel op de Antillen als in Colombia wonen.

De 21-jarige verdachte is aangehouden in Beverwijk, maar komt uit Amsterdam. De politie zet het onderzoek voort en hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van de moord op Johnny Ponson.

Deel dit artikel