Aruba

Renovatie Arubahuis gaat anderhalf miljoen euro kosten

Door René Zwart©

Den Haag – Het Arubahuis blijft toch op de huidige locatie aan de Schimmelpennincklaan in Den Haag. Gevolmachtigde minister Guillfred Besaril heeft van zijn regering geen groen licht gekregen om naar het historische pand aan de statige Lange Voorhout te verhuizen dat hij op het oog had.

Nu er een streep is gehaald door het verhuisplan zal het Arubahuis grondig worden gerenoveerd. Daarvoor trekt het Kabinet Wever-Croes anderhalf miljoen euro uit. De kantoorvilla is weliswaar ruim, maar heel onpraktisch ingedeeld. Er komt een representatieve entree met een ontvangstruimte voor gasten. Aan de buitenzijde van de gevel komt een nieuwe ‘glazen’ lift. In het pand vindt ook het Arubaans toeristenbureau onderdak.

 

Deel dit artikel