Aruba

Premier Wever-Croes in opspraak door persoonlijke aanval op Statenlid Arends

Door Koninkrijksrelaties.Nu

Oranjestad – Minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft zichzelf in een lastig parket gemanoeuvreerd door het Statenlid Richard Arends van oppositiepartij AVP naar het lijkt valselijk te beschuldigen van een greep in de overheidskas.

Volgens de premier zou Arends in de tijd dat hij in het Kabinet Eman II minister van Economische Zaken was geregeld hebben dat hij op de loonlijst van Refineria di Aruba (RDA) kwam te staan met de bedoeling zich later de laan uit te laten sturen waarna het Land Aruba hem 2,6 miljoen gulden aan ontslagvergoeding verschuldigd zou zijn. Arends heeft de beweringen van Wever-Croes onmiddellijk naar het rijk der fabelen verwezen en haar uitgedaagd met bewijzen te komen. Die zijn uitgebleven.

Aartsrivalen MEP en AVP hebben een jarenlange traditie van over en weer moddergooien. Saillant detail: Wever-Croes opende haar aanval op Arends op de dag dat zij een integriteitscampagne aankondigde. De AVP beschouwt de actie van de premier als een poging de aandacht af te leiden van het falen van haar kabinet.

Deel dit artikel