Aruba

Brand bij Lucky Store weer opgelaaid

Brand bij Lucky Store weer opgelaaid

De brandweer heeft donderdag uren geblust op het terrein in Eagle waar de opslagplaats van Lucky Store op de laatste dagen van 2020 afbrandde. Niet duidelijk is waarom het vuur weer oplaaide.

In de nacht van 30 op 31 december legde een grote uitslaande brand de opslagplaats in de as. Lucky Store had er elektronische apparatuur, kleding en autobanden opgeslagen. Bij de brand ging ook een opslagplaats van Divi resorts verloren. Andere gebouwen in de omgeving bleven gespaard, al was er veel rook- en waterschade. De brandweer was destijds ongeveer veertien uur in touw om de brand meester te worden. Een dag later laaide het vuur weer op, maar was na een paar uur weer onder controle. 

Aangezien er niemand aanwezig was in het pand, bleven de gevolgen beperkt tot materiële schade. Van het gebouw en de inboedel bleef weinig over. 

Het ging om een van de grootste branden in de geschiedenis van Aruba. Bedrijven in de directe omgeving hadden destijds veel last van de brand en dat is na gisteren niet anders. Aruba heeft geen wetgeving die eigenaren verplicht om na een brand het puin op te ruimen.

Deel dit artikel