Aruba

Matige opkomst vacunathon Aruba

Matige opkomst vacunathon Aruba
Foto’s SVB Aruba

Zaterdag en zondag zijn bij elkaar 7101 personen gevaccineerd tegen corona. Ze kregen hun vaccinatie tijdens de eerste vacunathon – vaccinatiemarathon -, een project van de Arubaanse regering om de vaccinatiegraad op het eiland omhoog te jagen. 

Het evenement maakt deel uit van de landelijke vaccinatiecampagne. Volgens Directie Volksgezondheid is vaccineren een daad van solidariteit en een gezamenlijke verantwoordelijkheid. ,,De gemeenschap is alleen veilig tegen het virus als voldoende mensen zijn gevaccineerd.” 

Iedereen die dat wilde en nog geen eerste vaccinatie had gehad kon zich melden bij een van de vier vaccinatiecentra. Ook mensen die zonder vergunning op het eiland zijn, konden zich laten inenten, maar alleen op vertoon van een paspoort.

Ondanks de lange rijen werd het doel van 10.000 prikken in twee dagen niet te zijn gehaald. Demissionair minister van Volksgezondheid Dangui Oduber is toch wel tevreden. ,,Ik verwachtte dat er zondag veel meer mensen zouden komen, omdat veel mensen op zaterdag werken. Toch maken we wel weer een grote stap in de richting van volledige bescherming voor onze gemeenschap.” 

Deel dit artikel